Arsene Wenger Söyleşisi



Wenger " Galatasaray Ligde Şampiyon Olacağını Biliyor"






Arsenal’ den başlayalım. Olivier Giroud’ nun son zamanlardaki form durumu hakkında ne düşünüyorsunuz? 
Arsene Wenger:

    Tabii ki çok iyi bir oyuncu. Bence çok iyi bir yolda çünkü diğer golcüler gibi sadece gol atmak gibi bir takıntısı yok. Her maça ayrı bir şekilde hazırlanıyor. Hepsinin ötesinde çok zeki bir futbolcu. Sosyal zekası da çok gelişmiş. Takım arkadaşlarıyla çok iyi anlaşıyor. Aslında işi çok zor. Çünkü Robin van Persie gibi bir oyuncunun yerine oynuyor.  İnsanlar bu işi yapabileceğini düşünmüyordu çünkü harika bir milli takım kariyeri yok. Ama planlar dahilinde yeteneklerini gösterdi. Kafa vuruşlarında çok iyi bir takım değildik. Bize önemli fırsatlar yarattı. 



Sizce  David Beckham  Paris Saint-Germain’ e ne katabilir? 
Arsene Wenger: 

   Kulübün ondan ne beklediğine bağlı. Ondan sağa sola saldırmasını, sürekli koşup tempo yapmasını isterlerse tabii ki yapamaz. Ama zekasını ortaya koymasını ya da uzun pas yapmasını isterlerse bunları yapar. 

   Diğer yandan onların hangi planla Beckham’ ı kullanacaklarını bilmiyorum. Ama sonuçta Beckham’ ın bir yere transfer olması büyük bir haber. Bence PSG doğru işi yaptı. Belki uzun süreli bir birliktelikleri olabilir. 



Barcelona’ ya karşı harika bir performans ortaya koyan Real Madrid’ in genç savunma oyuncusu Raphael Varane hakkındaki düşünceleriniz neler? 
Arsene Wenger:
   Barcelona - Real Madrid maçını izlemedim çünkü  o sırada Liverpool ile oynuyorduk. Onun için çok mutluyum çünkü dünyanın en iyi kulübünde kendisine yer buldu. Diğer yandan Arsenal gibi bir kulübün başındaysanız böyle oyuncuların neden sizin takımınızda oynamadığını düşünürsünüz. Lens’ de oynuyordu yani onu görmeyi başarabilirdik. 

   19 yaşında Real Madrid’ e imza atması büyük riskti ama böyle bir yeteneğiniz varsa her şeyin üzerinden gelirsiniz. 

   Ramos’ un cezası ve Pepe’ nin sakatlığı birleşince Mourinho’ nun ilk tercihi oldu. 



Yeniden Arsenal’ e dönelim. Şampiyonlar Ligi son 16 turunda rakibiniz Bayern Münih. Sizce favori kim? 
Arsene Wenger:
    
Açıkça söylemek gerekirse favori değiliz. Gruptan çıkmak için belli bir kalite yeterli olabiliyor. Birinci de olduk ama bu bize hiçbir avantaj sağlamadı. 


Sizce turu geçmek için evinizdeki mi deplasmandaki maç mı daha önemli olacak? 
Arsene Wenger: 
   İkisi de. Emirates’ te iyi oynamak gibi bir zorunluluğumuz var ve Münih’ te gol atmak da çok önemli. Dışarıda attığımız her gol Bayern için çok kötü olacak. Fakat iki maçlık turlarda deplasmanda alınacak iyi bir skor psikolojik olarak sizi yukarıya çıkarır. Skor kadar önemli deplasmanda en az rakibin kadar iyi oynamaktır. 



Celtic - Juventus eşleşmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? 
Arsene Wenger:

    Celtic bu sezon olağanüstü şeyler başardı. Barcelona ile yaptıkları ilk maça bakarsak %11 topla oynama oranları vardı ve neredeyse maçı kazanıyorlardı. İkinci maçta %18’ le top sahip oldular ve maçı kazandılar.

   Böyle şeyleri başarmış bir ekipten korkmanız gerek. Çünkü mental olarak ve organizasyon kalitesi olarak üst düzeydedirler.

   Juventus tabii ki favori. Ama Barça süper-favoriydi ve Celtic onları yendi. Defansta hiçbir zaman panik yapmadılar. Bunun da ötesinde hava toplarında çok başarılılar.



Açık oyunu seven Shakhtar ve Dortmund’ un mücadelesi nasıl sonuçlanır? 
Arsene Wenger: 

   Shakhtar daha çok Brezilyalı oyuncuların hükmettiği bir takım ve teknik direktörleri de bir Rumen. Dortmund ise her takımı yenebilecek kapasitede. Manchester City’ yi yenerek ve en zorlu grubu (Real Madrid, Ajax, Manchester City) birinci tamamlayarak gösterdiler. 
Bence bu eşleşmede deplasmanda gol atan turu geçecektir. 



Paris Saint-Germain - Valencia eşleşmesi hakkında düşünceleriniz nedir? 
Arsene Wenger:

    Uzunca bir süredir Şampiyonlar Ligi’ ne mücadele ediyorum, Valencia’ ya karşı oynanan kolay bir maça rastlamadım. Her zaman üst düzey futbolcuları oluyor, yüksek motivasyonları var ve oyun zekaları çok gelişmiş. Statlarındaki atmosfer de harika. Bence tur uzaktan görüldüğü gibi PSG’ den yana değil. Dengeli bir eşleşme. 



Biraz da Real Madrid - Manchester United hakkında konuşalım. 
Arsene Wenger: 

   Erken bir final gibi. Kazananın kim olacağını tahmin etmek çok zor. Bu maçı incelemek için ilginç olacak noktalardan biri Cristiano Ronaldo. Çünkü fark yaratabilecek kadar mükemmel bir oyuncu. Diğer yandan daha önce Manchester United’ da da oynadı bu  yüzden takımdaki neredeyse herkes onu çok iyi tanıyor. 

   Bence çok dengeli bir eşleşme. Kimileri Real Madrid’ in ligde efor sarfetmediği için favori olduğunu düşünebilir.  Kimileri de Manchester United’ ın ligde bazı oyuncularını dinlendirdiği için maça favori olarak başlayacağını düşünebilir. Her türlü denge var. 



Mourinho -  Ferguson ilişkisi hakkında ne düşünüyorsunuz. Sizce Ferguson görevini Mourinho’ ya devredecek mi? 
Arsene Wenger: 

   Bilmiyorum. Bence kendisinden sonra gelecek kişiye Ferguson karar vermeyecek. Ama maçları başladığında son düşünecekleri şey bu olacak muhtemelen. 



Didier Drogba Galatasaray - Schalke 04 maçında oynayacak. Sizce yeni Galatasaray onunla birlikte nasıl bir takım oldu? 
Arsene Wenger: 

   Schalke 04 geçtiğimiz aylarda büyük sıkıntılar yaşadı. Ama çok yetenekli bir takım. Farfan ve Huntelaar gibi hücumda çok iyi adamları var.

   Ama Galatasaray, Türkiye Ligi’ nde şampiyon olacağını biliyor. Bu da sadece Şampiyonlar Ligi’ ne odaklanmalarını sağlıyor. Drogba ve Sneijder ile birlikte tehlikeli bir rakip oldular. 



Barcelona -  Milan eşleşmesinde Balotelli de oynayamayacak. Dengesiz bir eşleşme değil mi? 
Arsene Wenger: 

   Evet öyle gözüküyor. Barcelona turnuvanın favorisi. Karşısında kim olursa olsun favori olamaz.

   Ama Barcelona’ nın fiziksel olarak yıpranma riski bulunuyor. Kral Kupası’ nda da Real Madrid ile oynuyorlar. Ondan sonra lige de odaklanmak durumundalar. Çünkü Atletico Madrid enselerinde.



Hazard’ ın top toplayıcı çocukla yaşadığı olayı nasıl değerlendiriyorsunuz? 
Arsene Wenger: 

   Olayı gördüm. Bence çok fazla eleştiriliyor. İlk olarak eğer 17 yaşında bir top toplayıcısıysanız oradaki topu rakibinize bırakmanız gerekir. Eden Hazard’ ı da tanıyorsanız kimseyi incitmek istemeyeceğini bilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder