Formula 1


Ecclestone Çözüm Arayışında...

Formula 1 patronu Bernie Ecclestone, sporun geleceği ile ilgili bazı kararlar almak üzere bugün orta ve alt sıra takımlarının patronları ile toplantı yapıyor.



Formula 1’ de bir süredir, FIA ile yeni bir Concorde anlaşması üzerinde anlaşılamaması, HRT Takımı' nın satılması ve yarışlardan çekilmesi, sezonun 20. yarışı için pist bulunamaması ve takımların maliyeti düşük pilotlara yönelmesi Bernie Ecclestone’ u eleştiri oklarının hedefi haline getirmişti. Geçen ay benzer konular üzerine FerrariRed Bull, Mc Laren ve Mercedes yetkilileri ile bir araya gelen Ecclestone, bu sefer de Maurssia, CaterhamForce IndiaSauber ve Toro Rosso takımları ile Londra’ da görüşme kararı aldı.
Alınan haberlere göre ise bugünün konu başlıklarını Concorde Anlaşması, gelecekteki motor yönetmelikleri,  takımların katılım ücretleri olacak.
McLaren takımının patronu Martin Whitmarsh ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Bu sporda kriz yaratma ve bunları çözememe konusunda çok iyiyiz, birilerinin gelip barış sağlamamız için bizi yönlendirmesi gerekir. Concorde ile anlaşmamız gerekiyor ama bu konuda fazla destek göreceğimi düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder