Gülen Taraf Fenerbahçe Oldu


Fenerbahçe Duvar Ördü: 69-77


Euroleague' de tel tel dökülen Fenerbahçe Ülker, ligin flaş takımı Pınar Karşıyaka' yı yaptığı mükemmel savunma ile devirirken, kulübün 'sakat, oynamayacak' açıklaması yaptığı Ömer Onan 18 sayıyla yıldızlaştı.



Çeyrek finalin en önemli eşleşmelerinden biriydi. Bir tarafta lig lideri Fenerbahçe Ülker, diğer tarafta üç büyükleri teker teker yenen ligin flaş takımı Pınar Karşıyaka...

Nitekim ilk üç periyot beklenildiği gibi çok çekişmeli geçti. Son çeyreğin ilk 6.5 dakikasında Karşıyaka’ ya 
1 sayı imkanı bile tanımayan Fenerbahçe Ülker, savunmasıyla kazandı: 77-69.

Maçtan önce hastaneye kaldırılan Pianigini’ den yoksun olarak sahaya çıkan Fenerbahçe, dersine iyi çalışmış gözüktü. Rakibin yıldızı Dixon’ u Sato ile etkisiz hale getiren Fenerbahçe, skorer Diebler’ i de Bogdanoviç’ le savundu, onun oyuna girmesini engelledi.
Hücumda da Bo McCalebb ve Bogdanoviç ile etkili olan Sarı-Lacivertliler’ de kenardan gelen Ömer Onan 18 sayıyla takımın skor yükünü sırtladı.

27. dakikada Emir ilk kez oyuna girdi ve Fenerbahçe 4 kısaya döndü. Burada Ufuk Sarıca’ ya çalınan teknik faul ritmin tamamen Fenerbahçe’ ye geçmesini sağladı. Geçtiğimiz günlerde kulübün resmi sitesinden ‘Ömer ve Emir Türkiye Kupası’ nda oynamayacak’ açıklaması yapılmıştı. Nitekim Fenerbahçe, bu iki sakat (!) oyuncusunun performansı ve bu yılki en iyi savunmasıyla sonuca gitti. Kaya savunma sertliğindeki en önemli parçalardan biriydi, 8 ribauntla da takımın bu alanda lideri oldu. 

Ayrıca Pianigiani’ nin yokluğunda yıllardır takımın içinde olan, Tanjeviç’ in hastalığında şampiyonluk yaşayan Ertuğrul Erdoğan’ ın yerine, Luca Dalmonte’ nin başantrenörlük yapmasını yadırgadım.  Maçlar çok keyifliydi ama hakem hataları da dikkat çekti. TED Kolej ve Karşıyaka’ nın isyanları çok da haksız sayılmazdı.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder