'Kafkas' Fırtınası Çabuk Söndü!



'Kafkas' Fırtınası Çabuk Söndü...

         Spor Toto Süper Lig 21. hafta maçında Trabzonspor deplasmanında Sivasspor' a 2-0 mağlup oldu.



     Sivas 4 Eylül Stadı' nda  oynanan mücadeleye iki ekip de hızlı başladı. Savunma arkasına atılan uzun paslarda pozisyon arayan Sivasspor' a karşılık Trabzonspor  seri paslarla rakip kaleye ilerlemek istedi.

  Mücadelede gol perdesini Sivasspor açtı. 21. dakikada aut çizgisi yanında kazanılan serbest vuruşta kale sahası içine kesilen ortaya Hakan kafayı vurdu ve ev sahibi ekibi 1-0 öne geçirdi.

  İlk yarı Sivasspor'un üstünlüğüyle sona ererken ikinci yarıda Trabzonspor skoru eşitlemek için baskı kurmaya çalıştı.

  Beraberlik golünü arayan Trabzonspor' da savunmada oluşan boşlukları değerlendiren Sivasspor 57. dakikada Aatif Chahechouhe' nun attığı golle farkı ikiye çıkardı.

  74. dakikada Zokora' nın ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atılmasının ardından 10 kişi mücadele eden Trabzonspor geri kalan dakikalarda gol için bastırsa da Sivasspor savunmada hata yapmadı.

  Karşılaşma Sivasspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonucun ardından 29 puana ulaşan Sivasspor 8. sıraya yükselirken 27 puanda kalan Trabzonspor 10. sıraya geriledi.



MAÇTAN NOTLAR:

Spor Toto Süper Lig' in 21. haftasında Sivasspor, sahasında Trabzonspor' u konuk etti.

Sivas 4 Eylül Stadı' ndaki maçta, her iki ekibin taraftarları tribünlerdeki yerlerini aldı. Konuk takım taraftarına kale arkası tribününde ayrılan 800 kişilik yer büyük ölçüde doldu.

Maç saatinde hava sıcaklığı 9 derece ölçüldü. Sivaslı futbolseverler, maraton ve VIP tribünlerini doldurdu,  kale arkası tribünleri ise büyük ölçüde boş kaldı. 

4 gün önce vefat eden eski Türkiye Futbol Federasyonu başkanlarından ve  A Milli Takım teknik direktörlerinden Doğan Andaç anısına maç öncesinde saygı duruşunda bulunuldu.



Sadri Şener Tribünde




    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen 1 aylık hak mahrumiyet cezası sona eren Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, maçı Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ile protokol tribününde izledi.


Bordo mavili ekipte, Janko, Sapara ve Emerson' un yanı sıra sakatlığı bulunan Zeki Yavru ve Volkan Şen, Sivas' a getirilmedi. Teknik direktör Tolunay Kafkas, Afrika Uluslar Kupası' ndan dönen Zokora ve Bamba' ya ilk 11'de şans verdi. 




Sivasspor' da Eksikler





     Sivasspor' da sakatlığı bulunan Sercan Yıldırım, Adem Koçak ve Milan Cerny' nin yanı sıra sarı kart cezalısı Nijeryalı forvet Michael Eneramo maç kadrosunda yer almadı. Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Eneramo' nun yokluğunda forvette Bolivyalı oyuncu Ricardo Suarez Pedriel' e görev verdi. 

Ara transferde kadroya dahil edilen Polonyalı forvet Arkadiusz Piech ise yedek soyundu.

Alınan karar doğrultusunda bir süredir takımdan ayrı çalışan ve bu maç öncesi affedildiği açıklanan Jan Rajnoch ise 18 kişilik kadroda yer bulamadı. 



Sivasspor' un 1385 Günlük Galibiyet Hasreti


      Trabzonspor' u en son 2008-2009 sezonunun 29. haftasında 25 Nisan 2009' da Sivas' ta 3-0 mağlup eden Yiğidolar, bu karşılaşmanın ardından rakibiyle yaptığı 7 lig maçının 6' sından mağlubiyetle, 1' inden beraberlikle ayrıldı.

Sivasspor, rakibine karşı ligde 1385 gündür galibiyet sevinci yaşayamadı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder