Samsunspor l Cankurtaran Gekas


Cankurtaran Gekas



Spor Toto Süper Lig' de 21. haftanın açılış maçında Akhisar Belediyespor, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyesapor' u   Gekas' ın golleriyle 2-0 mağlup etti.


Akhisar' da Umutlar Yeşerdi!






 Süper Lig' de Gekas rüzgarı kaldığı yerden esmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Kayserispor karşısında 1 gol atmasına rağmen takımının kaybetmesini engelleyemeyen Gekasİstanbul Büyükşehir Belediyespor deplasmanında takımının 2 golüne de imza attı ve Ege temsilcisinin ligde kalma umutlarını yeniden yeşertti. 16 puanla ligin son sırasına demirleyen Akhisar Belediyespor, 2-0' lık İBB galibiyetiyle puanını 19' a çıkardı ve 17. sıradaki Mersin İdman Yurdu ile arasındaki puan farkını 1' e indirdi.

Gekas Hat-trick' i Kaçırdı!



    Ara transfer döneminde İspanya'nın Levante takımından alınan Gekas, attığı 2 golle adeta devleşti. 31. dakikada Emrah' ın sağ kanattan savunmanın arkasına gönderdiği topa şık bir kafa vuruşu yapan Gekas, meşin yuvarlak köşeden ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Gekas' ın 2. golü ise bir hayli ilginçti. İkinci yarının santrasını yapan Akhisar Belediyespor, henüz 2. pasta defans arkasına sarkan Gekas' ı kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Yunan golcü kaleci Eduardo' nun üzerinden topu aşırtarak kendisinin ve takımının 2. golünü attı. Karşılaşmanın 72.      dakikasında soldan gelen ortada 6 pas üzerinden kafayla auta gönderen Gekas, ayağına gelen hat-trick fırsatını tepmiş oldu.
   Geçtiğimiz sezon ligin ikinci yarısında Samsunspor formasıyla Süper Lig kariyerinde 8 golü bulunan Yunan oyuncu, böylece ligdeki toplam gol sayısını 11' e çıkarmış oldu.


Büyükşehir' de Düşüş Sürüyor...




  Devre arası transfer döneminde Webo ve Gökhan Süzen' le yolları ayıran Büyükşehir Belediyespor aldığı bu mağlubiyetle alt sıralara iyice yaklaştı. Ligin ikinci yarısında yalnızca 1 galibiyet alabilen Bülent Korkmaz' ın öğrencileri 25 puanla 12.   sırada kaldı.






Doka Yetmedi...



  Büyükşehir Belediyespor' un en etkili hücum silahı konumundaki Doka, iyi futbolunu golle süsleyemedi. Turuncu-Beyazlıların Fransa' nın Nancy takımından transferi Simon Zenke' nin rakip ceza alanında etkili olma çabaları da takımı adına sonuç getirmedi.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder