"Bu İşi Türkiye Yapabilir"



      
        Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Akdeniz Oyunları komitesi de tescillemiş oldu ki, Avrupa' da yaşanan krizlerden, küresel ekonomik krizlerden etkilenmeden bu işi Akdeniz Bölgesi' nde yapabilecek tek ülke Türkiye'' dedi.




      Kılıç, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunduğu Mersin' de, Karadenizliler Derneği' ni ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan spor tesisleri bittiğinde Mersin' in daha hızlı büyüyeceğini ifade etti. Akdeniz Oyunları' nın  4 yıl boyunca Yunanistan' ın elinde beklediğini dile getiren Kılıç, şöyle devam etti:

   ''Yunanistan' da arka arkaya 2 büyük küresel kriz yaşandı. Özellikle ikinci ekonomik kriz, Avrupa ekonomilerine çok büyük darbe indirdi. O dönem Yunanistan ekonomik krizlerinin de etkisiyle maalesef taş üstüne taş koyamadı. Avrupa' yı sarsan ekonomik kriz, Yunanistan' ı bu işi yapamaz hale getirdi. Akabinde, Akdeniz Oyunları komitesi de tescillemiş oldu ki, Avrupa' da yaşanan krizlerden, küresel ekonomik krizlerden etkilenmeden bu işi Akdeniz Bölgesi' nde yapabilecek tek ülke Türkiye.''

Yapılan tesisler sayesinde kente 'cansuyunun' geldiğini belirten Kılıç, şöyle devam etti: 

   ''Mersin' e taze kan, heyecan geldi. Mersinliler Ankara' da, hükümetin gözünde unutulmadıklarını, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı tarafından an ve an takip edildiklerini, kollandıklarını görmüş oldular. Daha bunun devamı gelecek. Mesela Çukurova Havalimanı yapıldığında Mersin yurt dışından uçuşlara da hazır hale gelmiş olacak. Bununla birlikte Mersin' de bir turizm yatırım bölgesi oluşturduk. Bu bölgede arsa tahsislerini de gerçekleştirdik. Golf alanlarıyla 5 yıldızlı oteller yükselmeye başladığında, uluslararası ölçekli 11 tanesi yeni, 40 tanesi yeni onarım olan spor tesisleriyle birlikte Mersin bambaşka bir şehir olacak.'' 

   Mersin Limanı' ndaki gemi yoğunluğuna da değinen Kılıç, ''Mersin Limanı' nda müthiş bir gemi hareketi var. Denizde gemiler kuyrukta. Giren gemiler var, yükünü alıp giden gemiler var. Bu da Türkiye' deki hareketin bir göstergesi. 10 sene önce de o limanın olduğunu, işlerin nasıl kesat gittiğini siz biliyorsunuz. Bugün Allah' a şükür Türkiye' nin önü açılıyor. Bu hizmetler gelmeye devam edecek.'' diye konuştu.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder