M'Gladbach, Dortmund' a Çelme Taktı


       Bundesliga' da haftanın zorlu maçında Dortmund, Mönchengladbach' a konuk oldu. Lider Bayern Münih' in kazandığı haftada Dortmund, Mönchengladbach' a takıldı ve liderin 17 puan gerisine düştü.





     Almanya Ligi' nde 23. haftanın en önemli maçında Borussia Mönchengladbach ile Borussia Dortmund karşı karşıya geldi. Borussia Park' ta oynanan maç 1-1' lik skorla sona erdi ve iki takım da puanları paylaştı. Deplasmanda oynayan Borussia Dortmund, 31. dakikada yıldız ismi Mario Götze' nin penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarıda skoru korumayı başaran Dortmund, soyunma odasına üstün gitti. İkinci yarıda Mönchengladbach beraberlik golünü 67. dakikada buldu. Amin Younes attığı golle Borussia Park' ta skoru 1-1 yaptı. Son dakikaları nefes kesen maçta Mönchengladbach ve Dortmund çok net gol pozisyonları yakalasa da, fırsatlar değerlendirilemedi ve mücadele 1-1 sona erdi.

   Dortmund' da milli futbolcumuz Nuri Şahin yedek kulübesinde başladığı maçın 82. dakikasında Lukasz Piszczek' in yerine oyuna dahil oldu. Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan ise Dortmund formasıyla 90 dakika mücadele etti. Öte yandan Dortmund' un golcü futbolcusu Robert Lewandowski cezalı olduğu için maçta forma giyemedi.

   Bu beraberliğin ardından Dortmund puanını 43 yaptı ama lider Bayern Münih' in kazandığı haftada fark 17' ye çıktı. Mönchengladbach ise 31 puana yükseldi. Bundesliga' da gelecek hafta Borussia Mönchengladbach, Eintracht Frankfurt' a konuk olacak. Dortmund ise Hannover' i ağırlayacak.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder