Real Madrid ve Manchester United Forması Giymiş Futbolcular



Al Gülüm, Ver Gülüm...



   Real Madrid - Manchester United maçı öncesinde, iki devinde formasını giymiş yıldızları merak ediyor musunuz?


   Şampiyonlar Ligi’ nde Avrupa’ nın iki büyük kulübünün mücadelesine sahne olacak olan Real MadridManchester United maçı öncesinde, iki devin rekabeti bir kenara, transfer konusunda karşılıklı hoşgörüye sahip oldukları çok açık…




REAL’ DEN   M.UNITED’ A 180 MİLYON EURO!

   İngiliz devi United, tarihi boyunca dünya futboluna sunduğu en önemli yıldızlarını Real Madrid’ e vermekten hiç kuşku duymadı. Özellikle geçmişte Manchester United forması giyen yıldız isimler, iki kulüp arasında transfer oldu. Bu yıldızların içinde David Beckham, Van Nistelrooy, Cristiano Ronaldo ve Heinze bulunurken, toplamda Real Madrid kasasından yaklaşık 185 milyon euro para Manchester United kasasına geçti. Bu isimlerin dışında birde Laurie Cunningham ismi vardı, ancak  82-83 sezonunda Real Madrid’den  M.United’ a geçen İngiliz futbolcunun İspanya macerası sadece birkaç ay sürdü ve maliyeti düşüktü. Michael Owen ise Liverpool’ dan Real Madrid’ e transfer oldu ancak yıllar sonra Manchester United formasını da giyerek her iki kulübünde formasını giymiş isimler arasına adını yazdırdı.



İşte o yıldızlar;








DAVID BECKHAM; O BİR UNITED İKONU

   Tam 11 sezon M.United forması giyen Beckham, 494 maçta ve 85 gol attı. Real Madrid’ in o dönemdeki başkanı, Florentino Perez, ‘uzay takımı’ projesinin ilk aşaması olarak gözüne Beckham’ ı kestirdi ve 2003 yazında 35 milyon euro karşılığında onu Real Madrid’ e kazandırdı. Bugün 37 yaşında olan İngiliz yıldız geçtiğimiz günlerde ise PSG’ ye imza attı.



VAN NISTELROOY;  GOL MAKİNESİ!
   PSV Eindhoven’ da attığı gollerin ardından keşfedilen Hollandalı yıldız, 2001 yılında 15 milyon euro bedelle Manchester United’ ın yolunu tuttu. Manchester United’ da muhteşem başarılara imza adan Nistelrooy, ‘Kırmızı Şeytan’ olduğu dönemde 5 sezonda 219 maçta forma giydi ve 150 gol attı. 2006 yazında ise 27 milyon euro karşılığında tıpkı Beckham gibi Real Madrid’ in yolunu tuttu. Madrid’ de ilk sezonunda 37 maçta 25 gol ile gol kralı olmayı başardı. Ancak ardından geçirdiği sakatlıklar onu sahalardan ve Real Madrid’ den uzaklaştırdı. Hamburg ve Malaga maceraları yaşayan veteran yıldız bugün 36 yaşında ve aktif olarak halen futbol yaşantısına devam ediyor.



CRISTIANO RONALDO;  DÜNYANIN EN PAHALI FUTBOLCUSU!

   Bugün dünyanın en pahalı oyuncusu olma etiketi Zlatan Ibrahimovic’ e ait olsa da, Manchester United’ tan Real Madrid’ e transfer olduğu dönemde bu ünvanın sahibi Cristiano Ronaldo’ ya aitti. O dönem 94 milyon euro ödenen Ronaldo tüm rekorları altüst etti. Manchester United tarihinin en pahalı oyuncu satışı da Ronaldo transferiyle gerçekleşti. 2003 yazında Alex Ferguson onun için Sporting Lisbon’ a tam 18 milyon euro ödemişti. Ronaldo bu bedelin karşılığını 292 maçta attığı 118 gol ile ödedi. M. United formasıyla 2007-08 sezonu sonunda bugün Messi’ den geri alamadığı Altın Top ödülünü o dönem almayı başardı.



GABIREL HEINZE; FERGUSON ONUN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

   Arjantin’ in en önemli savunma oyuncularından biri olan Heinze, 2004 yılında 10 milyon euro bedelle Fransız PSG’ den  Old Trafford’ a indi. Üç sezon süren Fransa macerasının ardından ‘Kırmızı Şeytan’ olan Heinze, yaşadığı ciddi sakatlıkların ardından Manchester United ile yol ayrımına geldi. Tam Liverpool’ a imza atıyordu ki kurt menajer Ferguson bu işe taş koydu. Çünkü Ferguson, Heinze’ nin İngiltere’ den bir kulübe gitmesini istememişti, bu rakibin elini güçlendirmek olurdu ve Liverpool’ u reddetti. Tamda bu sırada 12 milyon euro’ luk bir teklifle kapıyı Real Madrid çaldı ve Heinze,  Bernabeu’ nun yolunu tuttu. Madrid’ de forma giydiği iki sezonda 58 maça çıktı ve 3 gol attı. Real Madrid revizyona gitti  ve  Heinze’ nin   İspanya macerası son buldu. Ardından Marsilya ve Roma maceraları yaşayan Arjantinli bugün ülkesinin kulübü Newell Old Boys’ da forma giyiyor.



MICHAEL OWEN;  HIZLI PARLADI GENÇ SÖNDÜ

   Liverpool tarihinin en önemli yıldızlarından biri olan İngiliz yıldız, Fransa 98 Dünya Kupası’ nda oynadığı futbol ve attığı gollerle vitrine çıktı. Dev kulüpler bu genç çocuğu konuşmaya başladı. Rüya takım kurma hayalleri kuran Florentino Perez onu Madrid’ e getirdi. Liverpool’ da geçen 8 sezonun ardından 2004 yılında 12 milyon euro bedelle İspanya’ nın yolunu tuttu. Fakat  Real Madrid kariyeri tam bir fiyasko olarak kayıtlara geçti.45 maçta 15 gol atan Owen, yaşadığı ciddi sakatlıkların ardından Real Madrid’ den ayrılmak zorunda kaldı. Madrid onu Newcastle United’ a satmaya karar verdi ve kuşkusuz iyi bir para kazandı. Newcastle United,  Owen için Real Madrid’ e 25 milyon euro ödedi.



LAURIE CUNNINGHAM;  TRAJİK BİR HAYAT HİKAYESİ

   Cunningham’ ın transfer hikayesi biraz trajik ve garip oldu. West Bromwich’ den Real Madrid’ e geçen İngiliz futbolcu için o dönem 190 milyon İspanyol pesetası ödendi.1979 gerçekleşen bu transfer sadece birkaç ay sürdü. İngiliz futbolcu İngiltere Milli Takımı' nda forma giyen ilk siyahi futbolcu ünvanına da sahip oldu. Kariyeri Leyton Oirent’ te başladı, adını ise harika işler çıkarttığı WBA’ da duyurdu Avrupa’ ya. Orada 83 maçta 21 gol attı. WBA ile Uefa Kupası’ nda Valencia ile oynanan bir maçta mükemmel bir oyun sergileyince Real Madrid’ in Cunningham’ ı alması kaçınılmaz oldu elbette ki. Real Madrid’ de kariyerine güzel başladı. Madrid’ de 4 yıl kaldı. Sempatik bir havası vardı ve Real Madrid taraftarları tarafından da sevilen bir oyuncu olmuştu. Yaşadığı bazı sakatlıklar onun Real Madrid’ den ayrılması için zemin hazırladı zamanla. Madrid’ de 44 maçta 13 gol attı. 4 yıla göre az maça çıkmasının nedeni sakatlıklarıydı. Madrid’ de 1980 Lig Şampiyonluğu' nu ve 1981 Copa D. Rey Şampiyonluğu' nu yaşadı. Real Madrid’ den sonra geçirdiği kariyeri ise çok takımlı olarak devam etti. M. United, Sporting Gijon, Marsilya, L. City, Rayo ve sadece 1 maç yaptığı Cherleroi, Fa Cup kazandığı Wimbledon ve son olarak tekrar Rayo Vallecano.   Rayo’ da oynadığı yıllarda bir trafik kazasında hayata veda etmesi büyük bir üzüntü yarattı.






2 yorum: